Үй-тұрмыс

ЖҮЗІМ піспей жатып шіри бастаса СОДА пайдаланыңыз

Ас содасы жүзімді зиянкестер мен аурудан қорғап қана қоймайды, сонымен қатар оның тәттілігін де арттыра түседі.

"ҰЛ" ма, "ҚЫЗ" ба?" - ҚАРБЫЗДЫ қалай ТАҢДАУ керек

«Ұл қарбызға» қарағанда «қыз қарбыздың» дәні аз және әлдеқайда тәтті болады.

ТҮНДЕ де ТАЗА АУА "шығаратын" БӨЛМЕ ГҮЛДЕРІ

Кейбір бөлме гүлдері түнде оттегін қарқынды түрде бөледі және ауадағы зиянды бактерияларды жойып, күйзелістен шығуға да жәрдемдеседі.

ШӘУГІМНІҢ қағын КАРТОПТЫҢ ҚАБЫҒЫ жақсы тазартады

Аршылған қабықтарды тастамай кәдеге жаратуға болады.

Раушан гүлі жаз бойы ГҮЛДЕП ТҰРСЫН десеңіз БЫЛАЙ жасаңыз

Гүлдеген өскіндері жаз айында қырқу – оның қайта мол гүл ашуы үшін жасалады.

​Бау-бақшадағы шырмауықтан тұзды су құтқарады

Шырмауық басқан жерге 5-6 жыл көлемінде оның шамасы келмейтін бидай, күнбағыс, қияр, асқабақ, қарбыз секілді өсімдіктерді еккен жөн.

Жазда етті САСЫТПАЙ сақтаудың 11 ӘДІСІ

Етті тоңазытқышсыз-ақ бұзбай сақтауға болады.

Аптап ЫСТЫҚТАН қорғанудың 20 ТӘСІЛІ

Үй мен жұмыс кабинетіңіз ыстық болмасын десеңіз, мына әдісті қолданыңыз.

Нан КӨГЕРІП, ҚАТЫП немесе арасы БЫЛЖЫРАП кетпесін десеңіз...

Ыстық күнде НАН бұзылып кетпеу үшін қолданатын әдістер бар.