​Лечо салатын жасаудың өз әдісі бар

0
29 635

Лечо салатының дайындалу тәсілдері өте көп. Мына мәзір бойынша жасап көрсеңіз де болады.


​Лечо салатын жасаудың өз әдісі бар

фото: chastnosti.com

Лечо өте дәмді салаттардың бірі. Болгар бұрышы мен қызанақтан дайындалатын лечо салатын әзірлеу де қиын емес. Қыс мезгілінде дастарханның сәнін келтіріп, тағамның дәмін аша түсетін салатты дәл қазіргі уақытта қайнатқан өте тиімді.

фото: pinimg.com


Қажетті өнімдер:

  • 2 кг қызыл болгар бұрышы
  • 1 кг қызанақ
  • 7-10 тіс сарымсақ
  • 4 дана пияз
  • 2 бума аскөк
  • 1 стақан өсімдік майы
  • 1 шай қасық ұнтақталған қара бұрыш
  • ½ стақан қант
  • 1 ас қасық 9%-дық сірке суы
  • 1 шай қасық ұнтақталған ащы бұрыш.


Дайындалу тәсілі:

Қызанақ пен болгар бұрышын тазалап жуып, бірнеше бөліктерге бөліп турайсыз. Қызанақты еттартқыштан өткізесіз.

Пиязды аршып, тазалап жуып, дөңгелектеп турау қажет. Содан соң қазанға май құйып, қыздырыңыз. Пиязды салып, қуырасыз.

Пияз біраз қуырылғаннан кейін еттартқыштан өткізілген қызанақты құйыңыз. Дәміне қарай тұз салып, 15-20 минут қайнатылады. Үнемі қозғап отыруды ұмытпау керек.

Осы уақыт өткеннен кейін туралған болгар бұрышын салып, 5 минут қақпағын жауып бұқтырасыз. Сосын 10 минуттай қақпағын ашып қайнатқан дұрыс. Арасында салатты қозғап қою керек.

Енді сарымсақты аршып, майдалап турап, салатқа салыңыз. Артынша сірке суы мен қантты қосып, тағы да 15-20 минут қайнату қажет.

Соңында ащы бұрыш пен қара бұрышты, майдалап туралған аскөкті салып, жақсылап араластырыңыз да, 10 минут бұқтырыңыз. Сонда дәмді лечо салаты да дайын болады.


Сәбіз қосылған лечо


фото: pojrem.ru

Қажетті өнімдер:

  • 400 гр. болгар бұрышы
  • 150 гр. сәбіз
  • 1 дана ірі пияз
  • 700 мл. қызанақ шырыны
  • Тұз, бұрыш.

Дайындалу тәсілі:

Тәтті болгар бұрышын ортасынан бөліп, дәндерінен тазартамыз. Тазалап жуып, болгар бұрышының жарты бөлігін тағы да төртке бөліп шығамыз.

Ең алдымен қазанға болгар бұрышын саламыз. Болгар бұрышын шамалы қыщарғанша қуырып, артынша қызанақ шырынын құясыз. Қақпағын жауып, қайнағанша басқа қоспаларды дайындай беруге болады.

Сәбізді аршып, текшелеп тураймыз. Сөйтіп қазанға салып жібереміз. Сонымен қоса, лавр жапырағын, жебіршөп пен насыбайгүллді, қара бұрышты қосу керек. Салатты осылайша 30 минуттай қайнатады. Дайын салатты дастарханға ұсына беруге болады. Астарыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Құрманкүл Өмірзаққызы,

ERNUR.KZ

Тағы да оқыңыздар: Мына асханалық қулықтар әйелдердің жүйкесіне әсер етпейді


Күнжітке аунатылған балық жеп көрдіңіз бе?

Қызанақты маринадтаудың бір әдісі