"САЛАТ жабу" науқаны: "ЛЕЧО" салатының өте дәмді 5 ТҮРЛІ рецепті

0
9 194

ЛЕЧО салатын жасауды білесіз бе? Егер ұмытып қалған болсаңыз, біз ұсынған мәзірлерді қараңыз.


Дәл қазір көкөніс бағалары арзандап, самсап пісіп тұрған шағы. Ал, қысқа дайындық жасап, "банка жауып алу", әрине, әйелдердің жылдағы үйреншікті шаруасы. Алайда бүгінгінің балалары не берсең соны жей бермейді. Таңдап, талғап барып дәмін көреді. Сондықтан да қыстық салаттардың да «дұрысырағын» жабу керек.

Сондықтан да өзі дәмді әрі тәтті, балалар сүйіп жейтін лечо салатын жасаудың түрлі әдістерін үйреніп алыңыз.


Болгар бұрышы мен қызанақтан жасалған лечо


Қажетті өнімдер

  • 2 келі қызанақ
  • 100 мл өсімдік майы
  • 100 гр. қант
  • 1-2 ас қасық тұз
  • 3 келі болгар бұрышы
  • 10-15 түйір ірі қара бұрыш
  • 9 пайыздық 1 ас қасық сірке суы


Дайындалуы

  1. Қызанақты еттартқыштан өткізіп, қазанға құйыңыз. Сосын өсімдік майын, қант пен тұзды салып, араластырыңыз. Отқа қойып, 20 минуттай қайнатыңыз.
  2. Осы уақыт өткен соң ірілеп туралған болгар бұрышын саласыз. Қақпағын жауып тағы да 20 минуттай қайнатасыз. Ірі қара бұрыш пен сірке суын құйып, 5 минут қайнатыңыз. Дайын салатты зарарсыздандырылған банкаларға құйып, жауып ала бересіз.


Тағы да оқыңыз:

Қарбыз бен қиярдан СУПЕР салат


Қияр қосылған ЕРЕКШЕ лечо


Қажетті өнімдер

  • 1 келі қызанақ
  • 1 келі болгар бұрышы
  • 100 гр. қант
  • 1-2 ас қасық тұз
  • 100 мл өсімдік майы
  • 2-3 тіс сарымсақ
  • 2 келі қияр
  • 100 мл алма сірке суы


Дайындалуы

  1. Еттартқыштан өткізілген қызанақ езбесіне туралған болгар бұрышын, қант пен тұз, май, майдаланған сарымсақты салып, жақсылап араластырыңыз. Сосын отқа қойып қайнатасыз. Қақпағын жауып, жай отта 15 минут қайнатыңыз.
  2. Қиярды дөңгелектеп тураңыз. Егер қияр ірілеу болса ортасынан бір бөліп жіберуге болады. Туралған қиярды қазанға салып, сірке суын құясыз. Араластырып, қақпағын жауып, тағы да 15 минуттай қайнатасыз.


Кәді қосылған лечо

Қажетті өнімдер

  • 1 кг болгар бұрышы
  • 1 кг кәді (кабачок)
  • 2 кг қызанақ
  • 200 мл өсімдік майы
  • 100 гр. қант
  • 1-2 ас қасық тұз
  • 3 тіс сарымсақ
  • 100 мл алма сірке суы


Дайындалуы

  1. Болгар бұрышы мен кәділерді ірілеп тураңыз. Егер жас әрі балғын кәділерді пайдаланатын болсаңыз, онда тазалаудың қажеті жоқ. Ал, ірілеу кәділер болса қабығын аршып, дәндерінен тазартасыз. Сөйтіп текшелеп турайсыз.
  2. Қазанға еттартқыштан өткізілген қызанақ езбесін құйып, 5 минуттан соң көкөністерді салыңыз. Қақпағын жауып, қайнатыңыз.
  3. Сосын майды, қант пен тұзды салып, 15 минут қақпағын ашпай жай отта қайнату керек. Ал, салат дайын болуға 5 минуттай уақыт қалғанда майдалап туралған сарымсақты, сірке суын қосуды ұмытпау керек.


Баялды қосып дайындалған лечо

Қажетті өнімдер

  • 2 кг қызанақ
  • 50 гр. қант
  • 1-2 ас қасық тұз
  • 50 мл өсімдік майы
  • 1 ас қасық 9 пайыздық сірке суы
  • 1 кг болгар бұрышы
  • 1 кг баялды (баклажан)


Дайындалуы

  1. Қызанақтарды еттартқыштан өткізіп, қазанға құйыңыз. Оған өсімдік майы мен қантты, тұзды салып, сірке суын қосыңыз. Сөйтіп қайнатыңыз.
  2. Болгар бұрышы мен баялдыны текшелеп әрі ірілеп турап, қайнап тұрған ыдысқа саласыз. Барлығын бір араластырып, қақпағын жауып қойыңыз. 10-15 минут қайнаған соң, салат дайын болады.


Сәбіз бен пияздан дайындалған лечо


Қажетті өнімдер

  • 2 кг қызанақ
  • 150 мл өсімдік майы
  • 100 гр. қант
  • 1-2 ас қасық тұз
  • 9 пайыздық 1 ас қасық сірке суы
  • 500 гр. сәбіз
  • 1 кг болгар бұрышы
  • 300 гр. пияз


Дайындалуы:

  1. Еттартқыштан өткізілген қызанақ езбесін ыдысқа құямыз. Отқа қойып, май, қант, тұзды саламыз. Сірке суын құйып, қайнатамыз. Қайнаған соң ірі үккіштен өткізілген сәбізді саламыз. Сөйтіп 15 минут қайнату керек.
  2. Содан соң ірілеп туралған болгар бұрышы мен пиязды салыңыз. Лечоны тағы да 20 минут қайнатамыз. Дайын салатты банкаларға құя беруге болады.

Әзірлеген: Майра Сейфуллина,

ERNUR.KZ

Тағы да оқыңыз:


Қарбыз бен қиярдан СУПЕР салат


Банан қосылған нан: ДӘМІ ТІЛ ҮЙІРЕДІ


Үйде дайындаймыз: ШІЛДЕДЕ шөл басатын ШАЙДЫҢ екі түрі

Пікір қалдыруыңыз үшін сайтқа кіруіңіз қажет