Дәмі тіл үйірер тағамды сіз де жасап көріңіз.
Қажетті қоспалар:
- 350 гр. тауықтың төс еті
- 400 мл 20 пайыздық кілегей
- 1 шай қасық томат тұздығы
- 1 дана пияз
- 1-2 тіс сарымсақ
- 2 ас қасық өсімдік майы
- 1 шай қасық карри дәмдеуіші
- Тұз, бұрыш
Дайындалу тәсілі:
- Тауық етін текшелеп турап, тұз, бұрыш қосып, араластырамыз.
- Содан соң тауық етін өсімдік майына қуырып, қызартып аламыз.
- Қуырылған тауық етін табадан аламыз.
- Тауық еті қуырылған табаға сары майды салып ерітіп, туралған пиязды салып қуыру керек.
- Пияз да қызара бастағанда майдалап туралған сарымсақты салып жібереміз.
- Сарымсақтың иісі шығып, қуырма дайын болды-ау дегенде томат қосуға болады.
- Томатты салғаннан кейін 2 минуттай қуырып, карри дәмдеуішін қосамыз.
- Содан соң осы қуырмаға қуырылған тауық етін салып, кілегейді құямыз.
- Отты жай басып, табаның қақпағын жауып, буда пісіреміз. 10-15 минутта тауық еті де дайын болады. Мұндай дәмді әрі ерекше тауық етін қайнатылған күрішпен, қуырылған көкөністермен дастарханға ұсынуға болады. Дәмі тіл үйірер тағамды сіз де жасап көріңіз.
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,