Күзгі бақшаның бай қазынасы - асқабақ.
Асқабақта дәрумен де, пайдалы минералдар да өте көп. Осы көкөністі тәтті орамаға қосатын болсаңыз, пісірмеңіз бірден пайдалы тағамға айналады. Олай болса, орама мәзіріне назар аударайық!
Қажетті қоспалар:
- 150 гр. асқабақ
 - 3 дана жұмыртқа
 - 1 стақан ұн
 - 2 стақан қант
 - 1 ас қасық қаймақ
 - 1 шай қасық қамыр қопсытқыш, тұз
 - 0,5 л сүт
 - 4 ас қасық ұнтақ жармасы
 - 150 гр. сары май
 - лимон қабығы
 
Дайындалу тәсілі:
- Алдымен сүтті отқа қойып, 1 стақан қант пен ұнтақ жармасын салып, ботқа дайындап аламыз. Сосын ботқаны біраз суытып, миксермен араластырамыз.
 - Ботқаға сары майды қосып, ары қарай миксерлей береміз. Осы уақытта кремге үккіштен өткізілген лимон қабығын қосамыз.
 - Коржды дайындау үшін қамырға қажетті қоспаларды табаққа салып араластыру керек. Егер қамыр қоюлау боп қалса, қаймақтан тағы азырақ қосуға болады.
 - Дайын қамырды табаға құйып, 180 градусқа қыздырылған пеште пісіреміз.
 - Пісіп шыққан коржды орап, біраз қойып қоямыз. Кейіннен қайта жазып, арасына кремді салып, қайтадан ораймыз. Ораманы әсемдеп, тоңазытқышқа салып қоямыз.
 
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ:
                        
                        
                    
