Таңғы асқа құнарлы әрі пайдалы тағам жеңіз!
Қажетті қоспалар:
- 200 гр. сүзбе
- 2 дана жұмыртқа
- 1 ас қасық қант
- 2-3 шай қасық ұн
- 1 ас қасық мейіз
- 2 ас қасық су
Дайындалу тәсілі:
- Мейізді мұқият жуыңыз және ыстық суға салып, бетін жауып қойыңыз. Тазалап жуылған мейізге ыстық су құйып, 10-15 минутқа қалдырыңыз. Осы уақыт ішінде ол жұмсақ болады. Суды төгіп, оны қағаз сүлгімен құрғатыңыз. Сіз кептірілген жемістерді (кептірілген өрік, қараөрік) немесе кептірілген жидектерді (мүкжидек, шие) пайдалансаңыз да болады.
- Ыдысқа, сүзбе, жұмыртқа, қант және ұнды салып, біріктіріңіз. Жұмыртқаны қолданар алдында жуыңыз, өйткені зиянды бактериялар болуы мүмкін. Кептірілген жемістерге қант қосыңыз.
- Сүзбе массасы біркелкі болғанша араластырыңыз.
- Таза, кептірілген мейіз пайда болған массаға қосылады. Егер сіз үлкен кептірілген жемістерді қолдансаңыз, оларды пышақпен майдалап тураңыз.
- Сүзбе массасын бір ыдысқа салып, қасықпен тегістеңіз.
- Микротолқынды пешке біркелкі массаға айналған тегіс сүзбені салыңыз. 3 минутта таңғы ас та дайын болады. Микротолқынды пештер бірдей жұмыс істемейтінін есте сақтаңыз. Дайындық уақыты көрсетілгеннен өзгеше болуы мүмкін. Құрылғыңыздың нұсқаулықтарын оқып, техниканың ерекшеліктерін қарастырыңыз. Дайын таңғы асты сүйсіне жей беруге болады.
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,