ДИЕТАЛЫҚ ТАҒАМ: пеште піскен картоп

0
456

Қуырылған картоп аадм ағзасына зиянды екенін білсек те, бұл тағамнан еш бас тарта алмаймыз. Бірақ пеште піскен картопты жеп көрсеңіз, қуырылған картоптан бас тартарыңыз анық.


ДИЕТАЛЫҚ ТАҒАМ: пеште піскен  картоп


Қажетті қоспалар:

  • 350 гр. тауық немесе сиыр еті
  • 150 гр. саңырауқұлақ
  • 300 гр. картоп
  • 100 гр. сәбіз
  • 100 гр. пияз
  • 30 мл өсімдік майы
  • Дәміне қарай тұз, бұрыш
  • 300 мл су
  • 15 гр. ақжелкен


Дайындалуы:

  1. Тағамды дайындауды бастамас бұрын, саңырауқұлақты қайнатып алу керек.
  2. Картоптың кез-келген сұрпын қоса беруге болады.
  3. Пияз бен сәбізді, картопты аршып, тазалап жуып алыңыз.
  4. Тауық етінің терісін алып, салқын сумен жуыңыз. Содан соң тауық етін ірілеп турап, шұңғыл табаққа саласыз. Егер тауықты терісімен дайындағыңыз келсе, оны да қосуыңызға болады.
  5. Картопты да орташа көлемде турап, тауық етіне қосыңыз.
  6. Енді пияздың қабығын аршып, жұқалап турап алу керек. Сәбізді де аршып, дөңгелектеп турайсыз. Сосын картоп пен тауық етіне қосып, жақсылап араластырып аласыз.
  7. Саңырауқұлақтың да жақсыларын таңдап, бір жуып жіберу керек. Саңырауқұлақтарды ірілеп турап, оны да табақтағы қоспалармен араластырасыз.
  8. Табақтағы араласпаға тұз, бұрыш салып, өсімдік майын құйып, басқа да дәмдеуіштерді себелеп, барлығын жақсылап араластырып алыңыз.
  9. Пісірмеге арналған формаға табақтағы тауық еті мен көкөністерді жайып саласыз.
  10. Артынша ыстық су құйып, бетіне фольга қағазын жауып, қызып тұрған пешке салып пісіріңіз. 1-1,5 сағатта пісірме де дайын болады.
  11. Осы уақыт өткеннен кейін фольганы алып тастап, тағамды ыдысқа салыңыз да, бетіне көктерді себелеп, дастарханға ұсына берсеңіз болады.

Астарыңыз дәмді болсын!

Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,

ERNUR.KZ


ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ:


Апельсин мен жұмыртқа диетасы 7 күнде 5 келі салмақтан арылтады