Пицца - оңай дайындалатын тағамдардың бірі. Ал, оны ерекше әрі дәмді етіп пісіру қыз-келіншектердің шеберлігіне байланысты.
фото: i.ytimg.com
Әдетте, біреулер пиццаны дәмді ететін - оның түрлі салмаларының мол болуына мән берсе, енді бірі сапасын оның қамырымен өлшейді.
Дәмді пицца пісіру үшін оның ерекше түрін іздейтін қыз-келіншектер көп. Ендеше, қабыл алыңыз!
Салмасы мол әрі ерекше тәсілмен, әдеттегі пиццаны дәмдірек, тойымды етіп дайындаудың түрін ұсынамыз.
Қажетті өнімдер:
- 800 гр. ұн
- 2 дана жұмыртқа
- 6 ас қасық өсімдік майы
- 10 гр. ашытқы
- 2 ас қасық қант
- 500 мл су
- 1,5 шай қасық тұз
- 5 дана шұжықша (сосиска)
- 60 гр. ысталған шұжық
- 30 гр. саңырауқұлақ
- 1 дана тұздалған қияр
- 2 дана черри қызанағы
- 100 гр. қатты ірімшік
- 10 гр. майонез
- 10 мл кетчуп
Дайындалу тәсілі:
- Қамырды илеп аламыз. Ол үшін табаққа жұмыртқа мен қантты, тұзды салып көпіршітеміз. Сосын жылы су құйып, барлығын араластырамыз.
- Ұнды електен өткізіп, ашытқы қосамыз да, қамырды илейміз.
- Қамырға өсімдік майын қосып, тағы бір илеп жібереміз.
- Қамырды жақсылап илеп, майлықпен орап, 1 сағат жылы жерге қоя тұрыңыз.
- Осы қамыр үш пицца жасауға жетеді.
- Қамырды үш бөлікке бөліп жайып, формаға саламыз. Сонда қамыр формадан шығып тұруы тиіс. Енді қамырдың ортасына салманы салып шығамыз.
- Шұжықшаларды ортасынан қақ бөліп кесіп, қамырдың айнала шетіне дөңгелектеп қойып шығамыз. Сосын формадан шығып тұрған қамырдың шет-шетін кесіп, шұжықшаның бетіне ораймыз.
- Пиццаның ортасына майонез бен кетчупты жағыңыз. Оның бетіне ірімшікті үккіштен өткізіп, оның бетіне майдалап туралған шұжық пен тұздалған қиярды салыңыз. Содан соң саңырауқұлақты, қызанақты саласыз. Пиццаның бетіне жұмыртқа жағып, 220-250 градусқа қыздырылған пеште пісіріп ала беруге болады.
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,
Тағы да оқыңыз:
15 минутта дайын болатын шелпек
Чипсы мен "кириешкиді" қолдан дайындаудың оңай әдістері