Банан - пирогқа ерекше дәм береді.
Қажетті қоспалар:
Қамырына:
- 1 шай қасық қамыр қопсытқыш
- 1 стақан қант
- 2 дана жұмыртқа
- 1 стақан ұн
Салмасына:
- 2 ас қасық ұн
- 100 гр. қант
- 100 гр. сары май
- 2 дана банан
- 200 гр. қаймақ
- 1 дана жұмыртқа
Дайындалу тәсілі:
- Қант пен жұмыртқаны бір табаққа салып, миксермен көпіршітеміз. Содан соң қамыр қопсытқыш пен жұмсақ сары майды қосамыз.
- Кейіннен ұн қосып, барлығын жақсылап араластырып, қамыр илейміз.
- Екі бананның қабығын аршып, турап дайындап қоямыз.
- Салмасын дайындау үшін қант пен жұмыртқаны араластырып алу қажет. Сосын осы араласпаған қаймақ пен 2 ас қасық ұн салып, жақсылап араластырамыз. Салма дайын болған кезде, қамырды тоңазытқыштан алып, формаға жайып салу керек. Жан-жағына да қамыр жабыстыруды ұмытпаймыз.
- Енді қамырға алдымен туралған банандарды салып шығып, сосын қаймақ араласпасын құямыз. Егер салмасының тым жұмсақ болмағанын қаласаңыз, 1-2 ас қасық жүгері крахмалын қосуға болады.
- Осылайша дайындалған пирогты 180 градусқа дейін қыздырылған пешке салып, 20-25 минуттай пісіреміз. Өте дәмді пирогты суыған соң, кесе беруге болады.
Тағы да оқыңыз: