Тортты да денсаулыққа пайдалы етіп пісіруге болады
Қыс мезгілінен кейін адам ағзасы әлсіреп, дәруменге мұқтаж болады. Көктемде оның орнын толтыруға тура келеді. Тәттіні жақсы көретіндер, жеміс-жидектер торт пісіріп, ағзаны қажетті дәрумендермен, минералды заттармен қанықтыра алады. Ол үшін сізге төмендегі тәп-тәтті әрі пайдалы тортты пісіру жеткілікті.
Қажетті қоспалар:
- Қамырға: 1 стақан қант
- 4 дана жұмыртқа
- 1 стақан ұн
- Крем үшін: 15 гр. тез еритін желатин
- 1 стақан йогурт
- ¼ стақан қант
- Ақуыздан құралған кремге:
- 2 дана жұмыртқаның ақ уызы
- 0,75 стақан қант
- Желе үшін:
- 15 гр. желатин
- 1 стақан ананас шырыны
- Жемістер:
- 0,5 бөлік ананас
- 2-3 дана киви.
Дайындалу тәсілі:
- Ең алдымен жұмыртқаны көпіршітіп, қоюланғанша миксерлейміз. Миксерлеуді тоқтатпай, қантты аз-аздан сала бастаймыз.
- Ұнды салып, жақсылап араластыру керек. Сосын араласқан қамырды формаға құямыз. Пешті алдын-ала 180 градусқа қыздырып, қамырымызды 30-35 минут бойы пісіреміз. Пісіру кезінде пештің есігін ашпаған дұрыс.
- Бисквитті суытып, формадан аламыз.
- Желатинді жылы ананас шырынына салып ерітеміз. Суға салып ерітуге де болады.
- Йогурт пен қантты миксерлеп, шырынмен араласқан желатинді құямыз. Барлығын араластырып, тоңазытқышқа салыңыз.
- Піскен коржды бірдей екі бөлікке бөліп, формаға біреуін саламыз да, бетіне шырынды құйып шығамыз. Сосын туралған ананас пен кивилерді де қойып шығамыз. Тортқа қалауыңызша өзіңізге ұнайтын жемістерді қоссаңыз да болады.
- Жемістердің бетіне йогуртты жайып шығу керек. Кремнің үстіне екінші коржды қойып, оны да шырынмен нәрлендіріп шығамыз. Содан соң тортты 1 сағат тоңазытқышқа салып қоямыз.
- Желені дайындау үшін 1 стақан ананас шырынына желатинді салып ерітеміз. Тоңазытқышқа саламыз. Торттың бетіне ананас пен кивидің қалған бөліктерін қойып шығып, оның бетіне қоюланған желені құямыз. Сосын тағы да 2-3 сағат тоңазытқышқа салып қою керек.
- Ақуыздан құралған кремді дайындау үшін жұмыртқаның ақуызы мен қантты араластырып, көпіршіту керек.
- Торттың жан-жағына ақуыз кремін жағып, қайтадан тоңазытқышқа саламыз. 1 сағатта торт та дайын болады.
Дайындаған: Құрманкүл Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ:
ТӘТТІ ОРАМАНЫ үш түрлі рецептпен пісіріп көріңіз