Білім беру ұйымдарында тамақтанудың жаңа стандарты енгізілді

0
94

2025 жылдың 1 қыркүйегінен бастап аталған стандарт еліміздегі барлық білім беру ұйымдарында толық қолданысқа енгізілді.


Білім беру ұйымдарында тамақтанудың жаңа стандарты енгізілді

Жаңа оқу жылынан бастап білім беру ұйымдарындағы тамақтанудың жаңа стандарты қолданысқа енгізілді.


Маңызды ақпараттар:

• Мектеп асханаларында тұз мөлшері 5 есеге дейін азайтылады;

• Қантты сусындар мен майлы, қуырылған тағамдар мәзірден алынып тасталады;

• Балаларға арналған ас мәзіріне жаңа піскен көкөністер, жемістер мен сүт өнімдерінің үлесі арттырылады;

• Тамақ дайындау әдістері — қайнатып пісіру, буға пісіру, бұқтыру тәсілдерімен шектеледі;

• Ас блогы жоқ шағын жинақталған мектептер мен буфеті жоқ білім беру ұйымдарында «Ланч-пакеттер» қолданылады.

Бұл жаңа стандарт балалар арасында семіздік, қант диабеті, жүрек-қан тамырлары және басқа да аурулардың алдын алуға бағытталған.


2025 жылдың 1 қыркүйегінен бастап аталған стандарт еліміздегі барлық білім беру ұйымдарында толық қолданысқа енгізілді.


Нұрбек Садықбекұлы Нышанов,

Түркістан облысы санитариялық-эпидемиологиялық бақылау департаментінің басшысы.

Бөлісу