Картоп езбесін жасау қиын емес. Ал оны фаршпен үйлестіріп дайындайтын болсақ өте дәмді тағам шығады.
Қажетті қоспалар:
- 500 гр. картоп
- 500 гр. фарш
- 1 дана пияз
- 100 гр. ірімшік
- 50 гр. сары май
- 3 дана қызанақ
- Дәміне қарай тұз, бұрыш
Дайындалу тәсілі:
- Ең алдымен картопты қайнатып пісіріп аламыз. Содан соң сары майды қосып, езбе жасаймыз. Дәміне қарай тұз қосып, жақсылап араластыру керек.
- Пияздың қабығын аршып, майдалап турап, фаршпен аралстырасыз. Содан соң фарш пен пиязды қызып тұрған табаға салып, қуырамыз. Азырақ тұз қосуға болады.
- Қызанақтарды дөңгелектеп турайсыз.
- Пісірмеге арналған форманы майлап, картоп езбесінің жартысын жайып салып, оның үстіне қуырылған фаршты саламыз.
- Ал фарштан соң қалған картоп езбесімен пісірменің бетін толықтай жабу керек. Оның бетіне дөңгелек қызанақтарды қойып шығып, үккіштен өткізілген іріммшікті себелейсіз.
- Пешті 200 градусқа қойып қыздырып, пісірмені салып, 20 минуттай ұстаймыз. Осы аралықта пісірмеміз де дайын болады.
- Бұл тағамға қажеттіезбені алдын-ала дайындап қойып, қажет кезде тез-тез пісіріп жіберуге болады.
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ: