Өте дәмді әрі кептірілген жемістер қосылған ораманы жасап көріңіз!
Қажетті қоспалар:
- 300 гр. алма
- 2 гр. даршын
- 300 гр. лаваш
- 30 гр. мейіз
- 1 ас қасық қант
- 30 гр. грек жаңғағы
Дайындалу тәсілі:
- Алманы майдалап турап аламыз. Содан соң табаға 1 шай қасық сары май салып, алманы қуырамыз. Даршын, ванилин, азырақ қант пен жаңғақты, мейізді саламыз. Мейізді алдын-ала суға салып жібітіп алу керек.
- Лавашқа май жағып, салманы саламыз да, жақсылап ораймыз.
- Ораманың бетіне де май жағып, 180 градусқа қыздырылған пешке салып пісіреміз. 15 минутта штрудель тәттісі де дайын болады.
- Тәтті ораманың бетіне қант ұнтағын себелеп, суыған соң жей беруге болады.
Қатпарлы қамырдан дайындалған штрудель
Қажетті қоспалар:
- 1 дана қатпарлы қамыр
- 1 дана алма
- 80 гр. грек жаңағағы
- 3 уыс мейіз
- 2 ас қасық қант
- 4-5 ас қасық ұнтақталған нан
- Сары май
1 дана жұмыртқа
Дайындалу тәсілі:
- Мейізді суға салып қоямыз. Алманың қабығын аршып, текшелеп немесе, жұқалап тураймыз. Жаңғақты майдалап аламыз.
- Дайын қамырды жұқалап жайып, оның бетіне ерітілген сары майды жағып шығамыз.
- Салмаға қосылатын қоспалардың барлығын бір ыдысқа салып, жақсылап араластырып алу керек. Сосын осы салманы қамырға жайып саламыз.
- Дәміне қарай азырақ даршын қосуға болады.
- Салма салынған қамырды жақсылап орап, бетіне жұмыртқаны жағамыз.
- Осылайша дайындалған тәтті ораманы 180-200 градусқа қыздырылған пеште 35-40 минуттай ұстаймыз.
Дайындаған: Құрманкүл Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ: