Жаңа жылға ерекше әрі пайдалы тағам дайындаңыз!
Қажетті қоспалар:
- 500 гр. асшаян
- 250 гр. жасыл бұршақ (стручковая фасоль)
- 3 ас қасық зәйтүн майы
- 2 тіс сарымсақ
- 1 дана пияз
- Кептірілген орегано
- Ұнтақталған қара бұрыш, тұз
- 1 дана лимон
- 3 10 дана зәйтүн
- 100 гр. тұздалған ірімшік
Дайындалу тәсілі:
- Пияз бен сарымсақтың қабығын аршып, жасыл бұршақтың да асқа жарамсыз жерін кесіп алып тастайсыз. Лимонды турап, пияз бен жасыл бұршақпен араластыру керек. Ал, тұздалған ірімшікті қолмен майдалаймыз.
- Асшаяндардың сыртқы қабығын алып тастап, басы мен құйрығын жұлып тастаймыз. Сосын қағаз майлықтың үстіне қойып кептіріп аламыз.
- Асшаяндарды табаққа салып, зәйтүн немесе басқа өсімдік майын қосып, лимонның жартысын сығып , тұз, бұрыш себелейміз. Осылайша барлығын жақсылап араластырып, 50 минут маринадталғанын күтеміз.
- Жасыл бұршаққа қайнаған су құйып, 2-3 минутқа қалдырамыз. Егер жасыл бұршақ қаттылау болса, 1-2 минут қайнатып алуға да болады.
- Енді формаға алдымен қайнатылған жасыл бұршақты жайып салыңыз. Оның үстіне маринадталған асшаяндарды саласыз. Ал, оның бетіне қызыл пиязды турап салып жіберуге болады. Асшаян маринадын формаға құйып, 180-200 градусқа қыздырылған пешке салып пісіреміз.
- Піскен асшаяндардың бетіне ірімшікті үккіштен өткізіп, туралған аскөкті себелеп дастарханға ұсына беруге болады. Осы уақыт аралығында ірімшік тез еріп, тағамның дәмін кіргізе түседі.
- Пеште піскен асшаянды дастарханға ұсынарда бетіне лимонды сығып жіберіп апарсаңыз, тіпті хош иісі мұрынды жара түседі.
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ: