Бауыр тез пісетіндіктен бұл тағамды 10-15 минутта дайындай аласыз!
Қажетті қоспалар:
- 500 гр. бауыр
- 1 дана пияз
- 2 дана сәбіз
- 2 ас қасық қаймақ
- 1 шыны су
- 1 ас қасық зәйтүн майы
- 1 ас қасық сары май
- 1 ас қасық ұн
- Дәміне қарай тұз, ұнтақталған қара бұрыш
- дәміне қарай азырақ сарымсақ, аскөк
Дайындалу тәсілі:
- Пиязды жұқалап турап аламыз. Сәбіздің қабығын аршып, үккіштен өткізуге немесе жұқалап турауға болады.
- Содан соң табаны отқа қойып, сары майды салып, зәйтүн майын құйыңыз. Көкөністерді табаға салып қуырамыз.
- Көкөністер жұмсақ болғанша баяу отта бұқтырыңыз (шамамен 10 минут).
- Бауырды жуып немесе тұзды салып қойыңыз. Кейіннен орташа көлемде тураңыз.
- Бауырды бұқтырылған көкөністерге қосып, дәміне қарай тұз, бұрыш салып, бәрін толығымен дайын болғанша (10-15 минут) бірге бұқтырамыз.
- Содан кейін келесі қоспаларды саламыз: ұн, кептірілген аскөк және сарымсақ.
- Барлығын араластырып, тағы 5 минут бұқтырамыз. Табаға су құйып, қаймақ қосыңыз.
- Отты өшіріп, қаныққан дәмді алу үшін 10-15 минутқа қалдырыңыз.
- Қаймақ, сәбіз және пияз қосылған бұқтырылған бауыр дайын!
Дайындаған: Қ. Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ:
"Шайн мускат" жүзімі мен йогурттан ерекше СМУЗИ