Қажетті қоспалар:
- 800 гр. сиыр еті
- 500 гр. картоп
- 300 гр. қызанақ
- 200 гр. сәбіз
- 1 дана пияз
- 50 гр. ұн
- 40 гр. сары май
- 20 гр. паприка
- 1 гр. тмин
- Дәміне қарай тұз, бұрыш
Дайындалу тәсілі:
- Етті жуып, міндетті түрде кептіріңіз.
- Целлофан пакетке туралған сиыр етін салып, ұн қосыңыз. Сөйтіп пакетті жауып, ұн еттің барлық жеріне тиетіндей етіп шайқаңыз.
- Картоптың қабығын аршып, ірірек көлемде турау керек.
- Сәбіздің де қабығын аршып, дөңгелектеп турауға болады.
- Қызанақтарды жуып, оны да ірі етіп турайсыз. Пиязды аршып, майдалап турау керек.
- Қазанға сары майды салып ерітіп, пиязды салып қуырасыз. Пиязбен бірге 1-2 тіс сарымсақты да қуырып жіберуге болады.
- Енді ет пен паприка, тмин дәмдеуіштерін қосып, 5-7 минуттай қуырыңыз. Ыстық су немесе сорпа құйып, араластырыңыз.
- Қазанға туралған сәбіз, картоп пен қызанақты салып, тұз, бұрыш қосып, жақсылап араластырасыз. Қазан қайнаған соң, отты басып, гәляшты 1-1,5 сағаттай бұқтырыңыз.
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ:
ДӘМДІ МӘЗІР: табада піскен жульен