Қажетті қоспалар:
- 300 гр. ұн
- 100 гр. сары май
- 50 гр. қамыр қопсытқыш
- 0,5 шай қасық тұз
- Салмасына:
- 400 гр. сүзбе
- 150 гр. қаймақ
- 150 гр. қант
- 3 дана жұмыртқа
- 1 ас қасық лимон қабығы
- 1 шай қасық ванильді қант
Дайындалу тәсілі:
- Блендер ыдысына ұн, қант, ванильді қантты салып, сары май қосып, бір араластырып алыңыз. Содан соң тұз бен ас содасын қосып, тағы бір араластырып жібересіз.
- Барлығын біркелкі массаға айналғанша араластыру керек. Егер қамыр тым құрғақ болса, 1-2 ас қасық су қосып, қайтадан араластырсаңыз, ұн бір-біріне жабыса бастайды. Бірақ иленген қамыр сияқты болып шықпайды.
- Енді салмасын дайындайық. Қант пен ванильді қантты, жұмыртқа, үккіштен өткізілген лимон қабығын блендерге салып, біркелкі массаға айналғанша араластыру керек.
- Формаға пергамент қағазын салып, ұн мен сары май араласпасының бір бөлігін жайып салыңыз. Қабырғаларына да жабыстырып шығуды ұмытпаңыз.
- Қамырдың бетіне сүзббе араласпасын жайып салып, оның үстіне қалған қамырды саласыз.
- Осылайша дайындалған пирогты 180 градусқа қыздырылған пеште 45 минут пісіру керек.
- Осы уақыт аралығында пирог та дайын болып қалады. Пирогты пештен алып, суытыңыз. Сосын 4-5 сағат тоңазытқышқа салып қою керек. Кейіннен пирогты кесіп жей беруге болады.
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ: