Сіз мұндай кексті бұрын жеп көріп пе едіңіз?
Құлпынай кекске ерекше дәм беріп, көңіл-күйіңізді көтереді. Құрамындағы С дәрумені иммунитетті де нығайтатыны белгілі. Ендеше құлпынай қосып, кекс пісіріп көрейік.
Қажетті қоспалар:
- 150-200 гр. құлпынай
- 3 дана жұмыртқа
- 200 мл қант
- 100 мл өсімдік майы
- 200 мл сүт
- 5 гр. ванильді қант
- 2,5 стақан ұн (300 гр)
- 10 гр. қамыр қопсытқыш.
Дайындалу тәсілі:
- Алдымен кекстің қамырын дайындап алу керек. Ол үшін табаққа 3 жұмыртқаны жарып салып, шекерді қосамыз да, жақсылап араластырамыз. Миксер болса миксермен араластырған дұрыс. Содан соң өсімдік майы мен сүтті қосып, тағы да жақсылап араластырамыз.
- Енді осы араласпаға қамыр қопсытқышты, ванилинді саламыз. Қажетінше ұн қосып, барлығын жақсылап араластырамыз.
- Қоюланған кезде кекс пісіруге арналған сликонды формаларға аз-аздан құйып шығамыз. Оның бетіне майдалап туралған құлпынайды саламыз. Содан соң қайтадан бетіне азырақ қамырдан құйып, кексті пешке салып пісіреміз.
- Осылайша дайындалған өте дәмді кекстерді суытып қоямыз. Суыған соң тәрелкелерге салып, шаймен іше беруге болады.
Дайындаған: Құрманкүл Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ:
Қырыққабат пен тауық етінен пісірме