Қажетті қоспалар:
- 700 гр. балық
- 1 дана пияз
- 1 дана сәбіз
- 2 ас қасық томат тұздығы
- 4 ас қасық өсімдік майы
- 100 гр. ұн
- 2 дана лавр жапырағы
- Паприка дәмдеуіші
- Дәміне қарай тұз, бұрыш қосылады.
Дайындалу тәсілі:
- Балықты бірнеше бөлікке бөліп, тұз, бұрыш салып, араластырыңыз.
- Пияз бен сәбіздің қабығын аршыңыз. Пиязды жұқалап турап, сәбізді үккіштен өткізіп алыңыз.
- Табаға май құйып, отқа қойыңыз. Содан соң тәрелкеге ұн салып, балықты аунатып алыңыз да, қызып тұрған майға салыңыз. Балықты сарғайғанша қуырып, екінші бетін аударып, жақсылап қуырыңыз.
- Балық қуырылып жатқан уақытта екінші табаны отқа қойып, май құйыңыз. Пиязды салып қуырып, сәбізді қосыңыз. Көкөністерді 5 минуттай қуырған дұрыс.
- Қуырылған көкөністерді балық қуырылып жатқан табаға саласыз.
- Томатты бір стақан сумен араластырып, табаға құйыңыз. Лавр жапырағын салып, паприка қосуды ұмытпау керек.
- Тұздық қайнаған кезде, отты басып, балықты жай отта 20 минуттай бұқтырасыз.
Дайындаған: Қ.Өмірзаққызы,
ТАҒЫ ДА ОҚЫҢЫЗ: